NS International Düsseldorf

Als je vanaf Düsseldorf Airport vliegt is het handig om de trein hier naar toe te nemen. Dit is gemakkelijk, snel en scheelt u veel parkeergeld. NS International (bezoek de NS International website) brengt je met sneltreinvaart naar de luchthaven.

De treinreis naar Düsseldorf Centraal Station duurt idealiter slechts 2 uur en 11 minuten vanaf Amsterdam Centraal. Er zijn ook langere reisschema’s. Uiteraard zijn er ook andere opstapplaatsen die de reistijd mogelijk verkorten, zoals bijvoorbeeld Arnhem Centraal.

NS International naar Düsseldorf banner


Vanaf het “Düsseldorf Hbf” (Hauptbahnhof, Centraal Station) neem je nog een andere trein, die je in twaalf minuten bij de vlieghaven brengt. Je kunt echter ook de metro nemen; deze doet er 10 minuten over. Het treinkaartje naar Düsseldorf Hauptbahnhof is geldig voor het vervoer tot aan de luchthaven.

Hoeveel kost het om met de trein naar Düsseldorf te gaan? Een enkeltje met de NS International naar Düsseldorf is op moment van schrijven verkrijgbaar vanaf ongeveer 37 euro, maar de actuele tarieven vindje op de NS International website. Een kaartje voor de trein kun je vervolgens eenvoudig online boeken op de site van NS International (rechtstreekse link). De ICE NS International vertrekt meerdere keren per dag naar deze Duitse stad.

NS International Dusseldorf

Vanaf een paar tientjes meer per persoon meer kun je ook 1ste klas reizen, wat je ook toegang geeft tot de lounge, en je kunt gebruik maken van de catering tijdens uw treinreis. Uiteraard heb je ook meer beenruimte en wellicht ook voor de koffer(s).

Waarschuwing: Airport Weeze / Niederrhein (NRN) en luchthaven Düsseldorf Airport (DUS) worden door een aantal luchtvaartmaatschappijen allebei aangeduid als “Vliegveld Düsseldorf”. Check bij je luchtvaartmaatschappij welke luchthaven exact bedoeld wordt.

Kun je met NS International ook naar Dusseldorf Weeze?

Ja dat kan, maar niet geheel met de trein. Je reist met de trein naar station Weeze of Krefeld. Tussen deze stations en het airport in Weeze rijdt met zeer regelmatig de Airport-Shuttle-Bus. De bustransfer naar Airport Weeze duurt gemiddeld slechts 5 tot 10 minuten; een reservering is onnodig. Tickets voor de gehele reis zijn wel gewoon te koop via de website van NS International.

NS International Düsseldorf met Hotel

Als je ook graag in een hotel zou willen overnachten nabij het vliegveld vind je op deze pagina een goed overzicht van nabijgelegen beschikbare hotels. Op de website Booking.com vind je diverse beschikbare hotels in de omgeving van vliegveld Düsseldorf, en eventueel bij Airport Weeze. Bij het vliegveld van Weeze is het aanbod van hotels in de buurt wel kleiner.

Dusseldorf Skyline


Je vindt op Booking.com ook beoordelingen van reizigers die eerder in deze hotels hebben overnacht. Met de trein naar Dusseldorf en een eventuele overnachting aldaar scheelt je een hoop gedoe en je hoeft niet te betalen voor het (lang) parkeren van je auto.

NS International logo

Boekt je je tickets op tijd, dan reis je vaak een stuk voordeliger dan wanneer je deze last-minute boekt. Vroeger heette deze dienst trouwens ‘NS HiSpeed’. Echter is jaren geleden besloten de naam NS HiSpeed te vervangen door de nieuwe merknaam NS International.

Bestemmingen van NS International

Naast Düsseldorf kun je met de NS naar tal van ander bestemmingen in Duitsland. Reis gemakkelijk en relaxed naar onder meer Aken, Berlijn, Bonn, Bremen, Dortmund, Hamburg en München. Totaal zijn er meer dan twintig Duitse bestemmingen die je met NS International kunt bereiken.

In Engeland reis je naar London met de Eurostar. Binnen Italië kun je met de trein het Noorden bereiken, met ondermeer als bestemmingen Turijn, Milaan, Verona en Bolzano. Met de EuroStar ben je zo in Parijs.

Overige Treinbestemmingen

Ook zijn er bestemmingen in uiteraard ons buurland België, Denemarken, Tsjechië, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. Alle bestemmingen en actuele ticketprijzen vind je op de officiële website. Welke bestemming het ook wordt; ik wens je een goede treinreis, of dat nu via NS International Düsseldorf is of een ander traject.